احتمالاً در رسانههای مختلف یا مجامعی که حضور داشتهاید نام برنامه نویسی به گوش شما خورده است. معمولاً زمانی که اسم برنامه نویسی به زبان میآید تصورات جالبی در ذهن مخاطبین شکل میگیرد!! ممکن است عدهای به یاد فیلمهای سینمایی بیفتند و هک سیستمهای بانکی و موشکی و… را به خاطر بیاورند!
برنا مه نویس کیست؟
برنامهنویسی یک روش حل مسئله به کمک کامپیوتر است. فرض کنید که وارد بانک میشوید و کدملی خود را به متصدی بانک اعلام میکنید. متصدی به کمک تنها یک کد تمامی اطلاعات حساب بانکی شما را پیدا میکند. مشخصات شما، گردشهای مالی، موجودی و ….
این امکان به کمک برنامهنویسی ایجاد شده است. سیستمی که برای بانک طراحی شده با دریافت کدملی شما، اطلاعات شما را از میان میلیونها اطلاعات دیگر پیدا کرده و در قالب جداول نمایش میدهد.
در واقع یک تیم برنامه نویسی این سیستم را به این صورت برنامهنویسی کردهاند. بنابراین میتوان گفت برنامهنویسی یک علم است که به کمک آن میتوان به کامپیوتر دستوراتی برای اجرا داد. دستورات را در قالب کدهایی به کامپیوتر میدهیم این اطلاعات و دستورات در مغز کامپیوتر (CPU) پردازش میشوند و خروجی کار به کاربر نمایش داده میشود.
جالب است بدانید کامپیوترها زبان انسانها را درک نمیکنند. آنها تمامی اطلاعات را به صورت اعداد صفر و یک میبینند! یک برنامهنویس به کمک یک زبان برنامهنویسی منظور خود را به یک نرم افزار منتقل میکند. این دستورات به کدهای ۰ و ۱ تبدیل میشوند و کامپیوتر آنها را درک کرده و پردازش میکند!
اگر بخواهیم این مفهوم را به جمعبندی شده تعریف کنیم بهتر است بگوییم برنامهنویسی علم حل مسئله به کمک کامپیوتر است.
یک برنامهنویس چه ویژگیهایی دارد؟
برنامهنویسها موجوداتی سختکوش و منطقی هستند، همانطوری که گفتیم یک کامپیوتر فقط و فقط زبان 0 و 1 را درک میکند، اصطلاحا به این زبان، زبان منطقی گفته میشود، یعنی هر ورودی یک نتیجهی ثابت و منطقی خواهد داشت.
کامپیوترها اشتباه نمیکنند و معمولا بروز باگهای مختلف در نرمافزار ناشی از اشتباهات برنامهنویس است، چرا که کامپیوتر یک ماشین منطقی بوده و نتیجهای که تولید میکند متناسب با دستوراتی است که برنامهنویس برای آن نوشته است، بنابراین اکثر برنامهنویسها دارای ذهنی منطقی و الگوریتمیک هستند.
میزان حقوق یک برنامهنویس چقدر است؟
پاسخ این سوال کاملا به تخصص و مهارت یک برنامهنویس بستگی داشته و میتواند از یک میلیون تا چند ده میلیون تومان در ماه متغیر باشد، هرچه مهارت و تخصص بیشتری در این زمینه داشته باشید میزان درآمد شما نیز افزایش خواهد یافت، البته که لازم به ذکر است این شغل نیز سختیهای مربوط به خود را دارد، از بروز باگها و مشکلات عجیب در برنامه گرفته تا شبهایی که لازم است تا صبح بیدار مانده و مشکلات پروژهتان را برطرف کنید!
چگونه میتوانم یک برنامهنویس موفق شوم؟
در ابتدا باید به خوبی با منطق برنامهنویسی آشنا باشید، برای این منظور سعی کنید بهطور کامل با مفهوم الگوریتم و فلوچارت آشنا شوید، فرقی نمیکند به چه زبانی علاقهمند هستید، شما با دانستن الگوریتم میتوانید در هر زبانی برنامهنویسی کنید، پس از اینکه بهخوبی با الگوریتم و منطق برنامهنویسی آشنا شدید باید پلتفرم مورد نظرتان را برای برنامهنویسی انتخاب کنید.
به چه پلتفرمی علاقهمند هستید؟ برنامهنویسی تحت وب، موبایل یا کامپیوتر؟ پس از اینکه سیستم مورد نظرتان را انتخاب کردید کافیست یک زبان متناسب با آن را انتخاب کرده و آن را یاد بگیرید، اگر از قبل به خوبی با مفهوم الگوریتم و منطق برنامهنویسی آشنا باشید میتوانید در مدت زمانی بسیار کم کدنویسی را شروع کرده و اولین برنامهی خود را روانهی بازار کنید، در ادامه کتاب جامع آموزش الگوریتم و منطق برنامهنویسی را برای شما آماده کردهایم که میتوانید آن را دانلود کنید.
مقایسه زبانهای برنامه نویسی کامپایلری و مفسری
- سرعت: در زبانهای کامپایلری فقط یک بار کد به زبان ماشین ترجمه میشود و پس از آن میتوان بارها آن را اجرا کرد. در زبانهای مفسری اما برای هر بار اجرا پروسهی خط به خط ترجمه کردن کد به زبان ماشین وجود دارد. به همین خاطر زبانهای کامپایلری از زبانهای مفسری سریعتر هستند.
- آسانی: از آن جا که زبانهای مفسری خط به خط کد منبع را به زبان ماشین ترجمه میکنند برای برنامهنویسان تازهکار مناسبتر هستند. برنامهنویس تازه کار میتواند خط به خط خطاهای کد خود را تصحیح کند.
- و در آخر همانطور که گفته شد، زبان های کامپایلری هر کدام به کامپایلر خاص خود نیاز دارد، اما در هر سیستمی حداقل یک مفسر وجود دارد مانند مرورگر ها.
معرفی بهترین زبان های برنامه نویسی برای شروع در سال 2021
C محبوب ترین زبان برنامه نویسی در شاخص TIOBE است ، در حالی که پایتون بیشترین جستجوگر زبان در فهرست PYPL است. پایتون و جاوا از نظر TIOBE از رتبه نزدیک به هم بهره مندند. در PYPL ، فاصله بیشتر است زیرا پایتون با بالاترین رتبه نسبت به جایگاه جاوا (سوم) پیش افتاده است.
TIOBE: پایتون در جایگاه 2 از جاوا پیشی گرفته و به احتمال زیاد از رتبه C بالاتر خواهد گذشت زیرا C (مانند Java) محبوبیت خود را از دست می دهد. این سه زبان در شاخص TIOBE بسیار جلوتر از دیگران هستند. C ++ چهارم است در حالی که C # و Visual Basic .NET با شماره 5 و 6 بسیار نزدیک به یکدیگر هستند.
نتیجه گیری
در کل الان پول تو وب هستش و شما باید برنامه نویسی بلد باشید.
مسابقه بازی سازی گیم شریف رو شرکت کنین پس.